2. kolo regije Zapad u Rijeci

15.05.2023.

Na 2. kolu regije Zapad održanom kod nas doma, naše gimnastičarke i gimnastičari apsolutnog, univerzalnog, slobodnog i obaveznog programa osvojili su ukupno 11 medalji!

U subotu, 13. svibnja, u gimnastičkoj dvorani na Belvederu održano je 2. kolo kvalifikacija regije Zapad za Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.

U muškoj su konkurenciji nastupili naši Lukas Kukuljan Mesec, Ivano Miljević i Dominik Pleše te su sva trojica osvojili zlato u svojoj kategoriji - Lukas kao mlađi junior u slobodnom programu, a Ivano u apsolutnom te Dominik kao junior apsolutnog programa.

Što se tiče ženskog dijela natjecanja, Stella Načinović bila je 4. u kategoriji U2. Kod mlađih juniorki slobodnog programa, Kaja Deković zauzela je 4., a Noemi Šabotić 3. mjesto. Ana Budimir bila je najbolja juniorka slobodnog programa, a Ozana Deković osvojila je brončanu medalju.

U obaveznom programu, mlađa juniorka Tea Milosavljević bila je druga najbolja. Naše kadetkinje su još jednom bile najbolja ekipa osvojivši zlato. Pojedinačno je Gloria Gregorović bila 8., Leona Šabotić 7., Zara Milin 4., Mia Marčić brončana, Lucia Šarac srebrna i Zara Brčić zlatna.

Državno prvenstvo u Osijeku sve je bliže. Na rasporedu je već za manje od tri tjedana, od 2. do 4. lipnja!