Prvenstvo Hrvatske 2023.

04.06.2023.

U Osijeku je održano Prvenstvo Hrvatske i Završnica Kupa Hrvatske. Nastupili su naši gimnastičari i gimnastičarke apsolutnog, slobodnog, univerzalnog i obaveznog programa te su zajedno osvojili ukupno čak 19 medalji!

Od 2. do 4. lipnja, u Osječkoj dvorani Gradski vrt, održano je Prvenstvo Hrvatske i Završnica Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Nastupilo je preko 500 gimnastičarki i gimnastičara iz 35 hrvatskih klubova.

U muškom dijelu natjecanja, od gimnastičara GK Rijeke, nastupili su Marko Jovičić, Dominik Pleše, Lukas Kukuljan Mesec i Ivano Miljević.
Naš seniorski reprezentativac, Marko Jovičić, osvojio je 1. mjesto na ručama, 3. mjesto na tlu i karikama te je na preči 4.

Mlađi junior apsolutnog programa, Ivano Miljević, zauzeo je 4. mjesto na konju s hvataljkama i preči te 5. mjesto na ručama. U kategoriji juniora apsolutnog programa, Dominik Pleše osvojio je brončanu medalju na tlu i ručama, 4. je na karikama i preči te 5. na konju s hvataljkama i preskoku. Lukas Kukuljan Mesec nastupio je u dva programa. U kategoriji juniora apsolutnog programa osvojio je brončanu medalju na karikama te je 4. na ručama, dok je u slobodnom programu osvojio srebrnu medalju u višeboju.

 

U ženskom apsolutnom programu nastupile su naše reprezentativke Mirna Hontić, Ani Pughel i Nika Kukuljan Frleta te Emi Matoščević. Emi je u seniorskoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju na tlu, a Nika zlato na tlu te srebro na svim ostalim spravama – preskoku, dvovisinskim ručama i gredi.

U juniorskoj konkurenciji, Mirna Hontić brončana je na dvovisinskim ručama, 4. na tlu te 5. na preskoku i gredi, dok je Ani Pughel srebrna na gredi i tlu te 4. na preskoku i dvovisinskim ručama.
Ana Budimir, juniorka slobodnog programa, osvojila je srebrnu medalju u višeboju, dok je Ozana Deković zauzela 14. mjesto. U konkurenciji mlađih juniorki slobodnog programa, Kaja Deković je 16., a Noemi Šabotić je osvojila brončanu medalju. Stella Načinović zauzela je 8. mjesto među 32 djevojčice u kategoriji U2, u univerzalnom programu.

U obaveznom programu, u konkurenciji od 40 mlađih juniorki, naša Tea Milosavljević zauzela je 19. mjesto. Naše kadetkinje, Mia Marčić, Leona Šabotić, Zara Milin, Zara Brčić i Lucia Šarac bile su druga najbolja ekipa. Pojedinačno, Milin je 24., Šabotić 10., Marčić 8., Brčić 4. i Šarac 3.

 

Službeni rezultati mogu se naći na sljedećoj poveznici: https://phosijek.gymscoring.com/live/1/results.html

Čestitamo svim našim natjecateljima!