Svjetski kup u Osijeku

20.06.2023.

Marko Jovičić nastupio je na Svjetskom kupu u Osijeku!

U dvorani Gradski vrt održano je 14. izdanje poznatog Svjetskog kupa u Osijeku - DOBRO World Cup. Naši su reprezentativci nastupili u pet finala. Tina Zelčić osvojila je broncu na gredu, a Tin Srbić broncu na preči.

Naš Marko Jovičić također je bio dio hrvatske reprezentacije, a nastupao je na svojoj spravi - parteru. Svojim premijernim nastupom u kvalifikacijama partera na ovom Svjetskom kupu, zauzeo je 24. mjesto u konkurenciji od 32 gimnastičara s rezultatom od 11.900 bodova (startna ocjena 5.4).

Iako nije bio u najboljih osam na parteru, Marko je imao važnu ulogu tijekom oba dana finala. Bio je sukomentator muškog dijela natjecanja pred prepunom dvoranom Gradski vrt te je publici približio i objašnjavao vježbe, suđenje i naš sport općenito.

Ovim natjecanjem za Marka je završio prvi dio vrlo duge sezone ispunjene velikim izazovima, uspjesima, lekcijama i ponajviše natjecateljskim iskustvom koje je potrebno kako bi nastavio napredovati.

Marko je trenutno na zasluženom odmoru nakon čega slijede pripreme za nadolazeću Univerzijadu početkom kolovoza u kineskom Chengdu. 

Marko, čestitamo na ovogodišnjoj borbi!