Svjetski kup u Dohi

04.03.2023.

Marko Jovičić zauzeo je 25. mjesto na Svjetskom kupu u Dohi!

U konkurenciji od 41 gimnastičara na tlu, što olimpijskih i što svjetskih osvajača medalja, Marko je opravdao svoj dolazak na natjecanje napravivši vrlo dobru vježbu težine 5.5 te je zaradio 12.666 bodova.

Kriterij suđenja bio je poprilično jači i stroži u odnosu na prošlotjedni svjetski kup u Cottbusu, no to nije utjecalo na krajnje zadovoljstvo trenera Miroslava i Marka kojima je glavni cilj bio steći novo iskustvo velikih razina natjecanja i pokazati ono za što su se dugo pripremali.

“Jako sam zadovoljan svojim nastupom koji je bio kompletan od početka do kraja. Odradio sam vježbu sa startom 5.5 i doskako vrlo sigurno iako su mi noge “klecale” od adrenalina tokom natjecanja. Sve u svemu, mogu reći da sam presretan jer vidim kontinuitet dobrih izvedbi, iako sam malo iznenađen manjom konačnom ocjenom. No, svi vidimo da je današnji kriterij suđenja bio dosta oštar i morali smo to tako i prihvatiti. Vraćamo se s dobrim iskustvom nazad i to je ono najbitnije”, podijelio je svoje dojmove Marko nakon svog nastupa. 

Trener Miroslav Pavlović zadovoljan je stavom ulaska u natjecanje: “Sretan sam što vidimo konstantu dobrog pristupa natjecanjima i bez obzira na slabiji početak na Svjetskom kupu u Cottbusu. Jednostavno vjerujem da idemo u dobrom smjeru i da će nova natjecanja biti još bolja.”

Od ostalih hrvatskih reprezentativaca, Aurel Benović završio je na 17. mjestu na tlu i 22. na preskoku, Filip Ude i Marko Sambolec su na konju s hvataljkama završili na 27. i 24. mjestu, Tina Zelčić zauzela je 25. mjesto na gredi, a Tin Srbić se plasirao u finale preče s 3. mjestom u kvalifikacijama!

Čestitamo Marku, treneru Miroslavu i svim našim reprezentativcima!